Discapacitats a muntanya

Discapacitats a la muntanya

Hi ha molts tipus de discapacitats, però en aquest cas dividiré aquests discapacitats en dos parts. Els discapacitats que van amb cadira de rodes o tenen mobilitat reduïda i els discapacitats que no hi van.

En el primer cas són persones que de manera autònoma no poden pujar una muntanya. Ho fan a partir de diferents eines que poden ser cadires de rodes adaptades, que per utilitzar-les es necessiten diferents persones que la portin, o cadires de rodes elèctriques, que s'adapten als diferents tipus de terreny.

Per fer-ho de manera més visible adjunto un video d'un programa de TV3 que s'anomenava Capacitats. En un dels programes es parlava i es posava un exemple de cadira de rodes adaptada amb l'ajuda d'altres persones que la mouen. Video molt recomanable (video de 10 minuts).


Tal i com hem dit anteriorment també trobem persones la discapacitat de les quals no es dóna per la mobilitat, poden caminar i fer serderime. La seva discapacitat ve donada per la vista. Són cecs o no poden serntir. Aquestes persones poden gaudir de la muntanya acompanyades d'un guia i en el cas del cec rebre a partir del guia accessoris que li permeten valorar la muntanya. Són accessoris com una barra de ferro, que a segons el desnivell del terreny tindrà una forma o una altra. Anirà a muntanya amb dos guies, un a davant i l'altre a darrera i aquests li permetran seguir el recorregut describint el paisatge que l'envolta, tal i com podem veure en el video següent:


Amb aquestes petites aclaracions, espero que tots junts disfrutem de la natura! 

No hay comentarios:

Publicar un comentario